Ce beneficii ne oferă consumul de miere de albine?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Bogată în proprietăți medicinale, mierea de albine este de nelipsit dintr-un regim alimentar echilibrat. Dacă vom începe să consumăm zilnic puțină miere diluată în apă caldă, vom observa cum multe dintre problemele care nu ne dădeau pace încep să dispară ca prin minune. Pe lângă faptul că pielea noastră va avea un aspect mai frumos, vom reuși să pierdem din greutate și chiar să reducem nivelul de zahăr din sânge.

Iată, în rândurile următoare, doar câteva beneficii de care vom avea parte dacă vom începe să consumăm miere de albine:

Mierea hrănește pielea și fața.

Unul dintre cele mai eficace produse pentru ten, mierea de albine hidratează eficient pielea și o hrănește cu o bogăție de substanțe nutritive. O piele aspră și iritată, care cauzează mâncărimi, indică un nivel inadecvat de umiditate. Mierea conține umectanți ce hidratează în mod natural pielea, oferindu-i suplețe și o strălucire plăcută. Când vine vorba de curățarea porilor, mierea este deosebit de eficientă în eliminarea punctelor negre care se dezvoltă ca urmare a foliculilor de păr înfundați. Mierea conține proprietăți protectoare care ajută la eliminarea punctelor negre prin curățarea porilor blocați. Multe persoane evită să își exfolieze pielea, deoarece se confruntă apoi cu o roșeață a pielii destul de persistentă. Putem evita să folosim exfolianți artificiali nocivi și să începem să folosim miere pentru a căpăta acel ten de porțelan pe care ni-l dorim. Mierea acționează ca un exfoliant blând, dar care are totuși puterea să elimine toate celulele moarte ale pielii. Pe lângă faptul că deblochează porii și exfoliază cu blândețe, mierea de albine vindecă și buzele care se crapă adesea în timpul iernii.

O sursă bună de antioxidanți.

În compoziția mierii de albine predomină flavonoidele și acizii fenolici. Polifenolii acționează, de obicei, ca antioxidanți. Ceea ce face antioxidantul este să împiedice oxidarea care are loc în sângele nostru. Oxidarea este un proces chimic ce are ca rezultat producerea de radicali liberi care deteriorează celulele. Cercetările arată că antioxidanții previn apariția unor boli severe, precum diabetul, complicațiile cardiace și cancerul.

Mierea îmbunătățește memoria.

Știm deja că suntem ceea ce mâncăm, așa că devine necesar să consumăm alimente care să ne favorizeze sănătatea fizică, emoțională și mentală. Mierea este un îndulcitor atemporal care îmbunătățește memoria și puterea de concentrare, luptând cu ferocitate pentru o bună stare generală de sănătate. Puteți atenua stresul metabolic consumând miere, care susține calmul și claritatea mentală. Antioxidanții care se găsesc în mierea de albine previn deteriorarea celulelor creierului. Atunci când funcționează corect, celulele cerebrale previn declinul mental și demența.

Supresant pentru tuse.

Diverse studii au recomandat mierea ca fiind cel mai bun remediu natural pentru tusea din piept, dar și pentru tusea uscată. Copiilor care au împlinit deja vârsta de 1 an le putem administra miere pentru a suprima tusea în loc să optăm pentru medicamente. Iritațiile și durerile de gât pot fi tratate cu două lingurițe de miere. Un ceai fierbinte cu lămâie și miere  este cel mai bun remediu pentru tuse și dureri de gât. Mierea tratează cronicitatea tusei nocturne la copiii cu vârsta cuprinsă între 1-5 ani.

Despre mierea de albine mai trebuie spus că poate vindeca rănile și arsurile, deoarece este un remediu natural pentru bacterii și ciuperci. Când vine vorba de uciderea germenilor și regenerarea țesuturilor, mierea de Manuka este cunoscută pe scară largă ca fiind cea mai eficientă.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *